Lyyraviikuna

Tuotenro: 00116
24.99€
Tuote loppunut
1
Tuotetiedot

Vain 1 jäljellä!

Ficus Lyrata

Kasvin pituus: n. 55 cm, iso!

Ruukun halkaisija: 17 cm


Valon tarve: valoisa, puolivarjo

Kastelu: tasaisesti, pintamulta saa kastelukerojen välillä kuivahtaa


Hoito-ohje:

Lyyraviikuna on viikunoiden sukuun kuuluva kookas ja komea huonekasvi. Huonekasvina se on helppohoitoinen, hyvin kestävä ja tyylikäs. Lyyraviikuna viihtyy valoisassa paikassa tai puolivarjossa. Suoraa auringonvaloa tulisi kuitenkin välttää, sillä paahteesta se ei pidä. Keväästä kesään normaali huoneenlämpötila on lyyraviikunalle sopiva. Talvella kasvi viihtyy hieman viileämmässä, noin 16-18 asteen lämpötilassa. Lämpötilan laskeminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä, vaan lyyraviikuna pärjää talvenkin normaalissa huoneenlämmössä.

Lyyraviikunaa kastellaan tasaisesti, multa saisi olla aina hieman kosteaa. Pintamulta saa kastelukerojen välillä kuivahtaa. Talvikaudella kastelua voi vähentää, mutta silloinkaan multa ei saa kuivahtaa kokonaan. Kasvia lannoitetaan kerran viikossa.

Nuoren lyyraviikunan multa tulee vaihtaa vuosittain, vanhemmalle kasville riittää mullanvaihto harvemmin. Jos lyyraviikuna voi huonosti, se alkaa helposti pudottamaan lehtiään, tai niihin tulee laikkuja. Tällöin voi olla syynä vääränlainen kastelu tai liian vähäinen valaistus. Talvikaudella, kasvin ollessa levossa, sitä ei kannata siirrellä. Tällöin se voi myös pudottaa lehtiään.(Käytämme biologista torjuntaa)

Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Pinterest

Pysy ajan tasalla uutuuksista!

Tilaamalla uutis­kirjeen annat meille luvan käyttää tietojasi suora­markkinointiin. Voit perua luvan koska tahansa.

Paytraillogo.png

© urbaaniviidakko